donderdag 17 november 2011

Sinterklaasliedjes en speculaas....

Nu Sinterklaas weer in het land is, besloten we gisteren de Sint een handje te helpen met het maken van speculaas. Het deeg maakten we op dinsdag op basis van de "mix voor speculaas" van Aveve (voor kinderen is deze mix heel eenvoudig en kunnen ze bijna alles zelf doen).


We hadden het superleuk maar spijtig genoeg kreeg ik niemand zover dat ze op de foto wilden, afgezien van mijn "speculaasventen" dan maar die hadden niet veel keuze :.)

Ik vind het toch telkens weer leuk om de dingen die ik zelf graag doe te delen met de kinderen. We hadden dan ook een supergezellig uurtje en nu maar smullen de komende dagen.....

6 opmerkingen:

plagneetje zei

mmmm zien er lekker uit.
Ik vind het ook altijd fijn om dingen te doen met zoonlief (dochtertje is nog wat klein)die ik zelf fijn vind om te doen: knutselen, bakken.
Ik zou die zwemzak graag maken als kerstcadeautje. Vanaf januari gaat hij bij de zwemclub.

Mira zei

Hmm, lekker! Krijg je de speculaas goed uit die vormpjes? Doe je daar dan nog wat bloem of boter in? Heb het nog nooit geprobeerd ...

Mini-@-Tuur zei

@ plagneetje: ik probeer straks even het patroon en de werkbeschrijving door te mailen.
@ mira: wanneer de speculaasvorm nieuw is laat ik hem een nacht staan gevuld met tafelolie. Nadien gebruik ik inderdaad bloem voor ik het deeg erin druk. Dan valt het deeg wel makkelijk uit de vormen.

plagneetje zei

Heel fel bedankt. Ben je heel dankbaar.
Mijn email is: caroline.haelterman@gmail.com

Pluisje zei

Hm lekker!!

Kaatje zei

wij maakten vandaag ook speculaas :-) en mikkemannen... onze speculaas ziet er wel niet zo mooi uit hoor!