woensdag 9 november 2011

Mijn eerste tas

Ik had het al een tijdje beloofd maar telkens kreeg een ander project voorrang. Er is veel achter gevraagd maar hier is hij eindelijk: de speeltas voor Elise.
Elise kan uren schooltje spelen en hierbij hebben al haar speelgoedtasjes het reeds begeven wegens "TE volgepropt". Toen ze vorige week bij het doorbladeren van de speelgoedboekjes voor Sinterklaas de volgende uitspraak deed: "Mama, ik zal anders aan Sinterklaas een tas vragen, dan kan jij aan andere dingen naaien", had ik zoiets van: mama, nu moet je er toch maar eens aan beginnen.
Ik kreeg een aantal voorwaarden opgelegd: er moest een map in de tas kunnen, een draagriem was vereist (geen handvaten) en de sluiting moest van klittenband zijn.
Het patroon haalde ik hier.We maakten de afspraak dat ik voor het eerste exemplaar in de kast met stofrestjes zou duiken. Voor zowel de buitenkant als voor de voering gebruikte ik de restjes van een donsovertrek. De applicatie knipte ik uit een restje effen roze katoen. Aan de voorzijde van de tas zit een grote zak en aan beide zijkanten ook kleinere zakjes. Aan de binnenzijde zit dezelfde zak als aan de voorkant alleen deelde ik die op in 2 balpenvakjes en 2 kleinere vakjes.
Ik verstevigde zowel de delen van de buitenkant als de delen van voering met Vlieseline en gebruikte ook nog eens wattine.

Drie dagen lang was de eerste vraag bij het opstaan: "Mama is mijn tas al klaar?". Wel vanmorgen kon ze haar geluk niet op: het model was wat ze in gedachten had, de stof was OK en de vakjes aan de binnen- en buitenkant vielen in de smaak. Dochter gelukkig en mama uiteraard ook.
De bedoeling is dat ze binnenkort haar eigen stof mag kiezen en dat ik het dan nog eens overdoe met een pennenzak inclusief.

Mijn to do lijst wordt echt niet korter....8 opmerkingen:

Katja (@Yane) zei

Wat een mooie tas! Heel geslaagd!
Heb je de afmetingen van de tutorial aangehouden of heb je ze aangepast?

Pluisje zei

Wat een super mooie tas!Dochterlief zal wel fier zijn!!

Mira zei

Zeer mooi! En ik moest wel een beetje lachen met de uitspraak van je dochter ;)

Mini-@-Tuur zei

@ Katja. Ik heb de tas groter gemaakt dan in de tutorial, nl 40 cm x 35 cm (incl naadwaarden). De breedte heb ik wel behouden.

Katja (@Yane) zei

Bedankt!
De tas die jij hebt gemaakt lijkt mij ideaal van grootte!

Fashion Mom zei

prachtige tas!

VANMARIEKE zei

Prachtig geworden!

Kaatje zei

wat een mooie tas!!!