woensdag 30 november 2011

Een jasje voor Cedric

We hadden al een winterjas gekocht type anorak gewoon omdat dat regenbestendig is. Maar ik kon het idee van een duffelcoat niet uit mijn hoofd zetten. Ik vind zo'n kleine ukkies altijd zo schattig met een duffelcoat.
Dus kocht ik een bruin buitenstofje, de voering en de paddenstoel knopen kocht ik hier. Het patroon haalde ik uit een oude Ottobre. En dit is het resultaat.Ik heb lang getwijfeld over de maat maar omdat Ottobre toch redelijk groot is, ging ik voor maat 92. De mouwen zijn iets te lang maar voor de rest denk ik wel dat hij goed zit. Het in elkaar naaien zelf ging vrij makkelijk alleen de knopen vielen flink tegen. Elke knoop heb ik minstens 2 maal moeten lostornen, maar het is uiteindelijk gelukt. En hij was tevreden met zijn jas.

9 opmerkingen:

Pluisje zei

Wauw ,die is super mooi!!Volgt gij naailes?

Maaike zei

Och wat prachtig! Als je had geschreven dat je het jasje uit een hele dure hippe zaak had, dan had ik je ook gelooft zo perfect!

Mini-@-Tuur zei

@ Pluisje: als kind zat ik uren te kijken naar mijn naaiende oma en zo leerde ik bvb patroontekenen. Later heb ik haar zo ver gekregen dat ze me leerde stikken. Het is pas 6 jaar geleden dat ik 10 lessen genomen heb. Dit was een privé-iniatief waar we mochten maken wat we wilden en zodoende maakte ik daar alleen dingen die ik nog niet kon zoals bvb een hemdje.
Het meeste leerde ik echter op mezelf met veel gevloek en getorn.

Katja (@Yane) zei

Echt een prachtig jasje. Heel mooi met die houtjes-touwtjes-sluiting (ziet er inderdaad niet simpel uit).

Pluisje zei

Amaai, zo een jas voeren is toch niet gemakkelijk ,ik zie mij dat toch niet doen.

Lore zei

Amaai wat een tof jasje, mooi gemaakt!

Mira zei

Super mooi jasje!!! Kan haast niet geloven dat je hem zelf maakte... En wat een geduld!

Vanessa zei

Amai zeg, MOOI!!! de sluiting is inderdaad superschoon!

Martien zei

waaw, jij kan goed naaien seg, heel mooi resultaat!