donderdag 5 januari 2012

Tasjes voor een Nintendo

De tasjes die we vorig jaar bij de Nintendo's kochten, waren dringend aan vervanging toe. Waarom er niet zelf eentje naaien?

Samen met de kinderen maakte ik een eerste versie in baalkatoen.  Nadat mijn man en ik het uiteindelijk eens waren geraakt over het ontwerp, kreeg ik de individuele wensen van de kinderen voor wat betreft de afwerking. Elise wilde een roze tasje met een ballerina. Michiel (fervente voetballer en onder andere fan van Anderlecht) wilde niets anders dan een tasje in zwarte stof met paarse linten en een verwijzing naar zijn favoriete speler Suarez.

Voor Elise vond ik hier een leuk stofje dat ik combineerde met effen katoen waarop ik een ballerina flockte. Michiel kon ik ook bij mijn latere pogingen geen stoer stofje aansmeren en dus ging ik maar voor het gevraagde zwart.

Het zwarte tasje kwam als eerste aan de beurt. Ik begon met de linten en het flocken van de naam. Dat was toch wel makkelijker gezegd dan gedaan hoor. 'k Geef toe dat ik ietwat perfectionistisch ben maar ik kreeg die letters niet uitgeknipt zoals ik het wilde. Er was altijd wel iets scheefs aan. Dit was de eerste keer dat alles in de rommelmand belandde. De oplossing vond ik bij deze dame en "haar machien".

Ik liet mij overtuigen door mijn man en schafte mij ook zo'n "toch wel behoorlijk prijzig" machientje aan.

Maar het was zeker de moeite waard. Met deze machine kan je super nauwkeurig verschillende vormen uit stof, papier of flockfolie snijden. Ik volgde de instructies en binnen de kortste keren had ik mooi uitgeknipte letters. Naast letters en cijfers kan men met de bijgeleverde kaart ook bloemen, hartjes, boompjes en nog vele andere vormen uitsnijden.
Als iemand ooit zijn letters, cijfers of één van de basisfiguren wil laten uitknippen, dan weten jullie me te vinden.

Toen deze hindernis genomen was merkte ik bij het in elkaar stikken dat mijn stof wel erg fel kromp tijdens het strijken, hoewel ik deze op voorhand gewassen en gestreken had. Voor de tweede maal belandde de tas in spé in de prullenmand, ditmaal definitief. Ik haalde nieuwe stof bij Ikea en naaide uiteindelijk zonder problemen deze tas:


Het tasje van Elise ging nadien vanzelfsprekend iets sneller en ziet er als volgt uit:


De tutorial voor deze tasjes hebben jullie nog van me te goed.

6 opmerkingen:

Katja (@Yane) zei

Oh, super! Naar die tutorial kijk ik heel hard uit!

plagneetje zei

Heel geslaagd. En met die zakjes. Amai. Ik zou het niet kunnen.
Fijn dat ze ook zo persoonlijk en passend zijn voor zoon en dochter.

Kathleen zei

Waw! Zalig! Laat die tutorial maar komen. Ik heb hier ook een DS liggen die dringend een leuk jasje nodig heeft. ;)

Evelien zei

Heel tof!
Ik werk zelf ook graag met flockfolie en knip alles met de hand. Zo'n machientje lijkt me superhandig! Net als jij ben ik ook een beetje pietje precies, vooral met letters dan. Mag ik even nieuwsgierig zijn en vragen waar jij je machientje gehaald hebt? Lijkt me een leuke investering (allez, als de prijs meevalt hé)

Groetjes Evelien
p.s Heel leuke blog! Ik maak me graag lid!

Mini-@-Tuur zei

@Evelien: ik heb de slice fabriqué gehaald bij "de Banier". Staat ook op hun website vermeld. Ik denk alleen als je even rondkijkt op internet en je eventueel online wilt bestellen, je het elders goedkoper vindt.

Martien zei

echt tof, waaw!