woensdag 26 oktober 2011

Worteltaart

Niets vind ik gezelliger en huiselijker dan samen bakken met de kinderen. Het komt er veel te weinig van maar vanmiddag bakten we samen: worteltaart.

Ook al duurde het wortelen raspen veel langer en was de keuken nadien een puinhoop, ze hebben er in elk geval van genoten.

Graag deel ik met jullie het recept.

Ingrediënten
4 eieren
300gr (tarwe)bloem
250gr bruine basterdsuiker
185ml zonnebloemolie
400gr wortelen (ik weeg ze na t schrapen/ schillen)
55 gr gepelde walnoten
3 theelepels (1 zakje)bakpoeder
2 theelepels kaneelpoeder
1/2 theelepel zout

Bereidingswijze:
Schil/schraap en rasp de worteltjes, pel en hak de walnoten en klop de eieren los.

Afhankelijk of je van grof of fijn houd kun je de walnoten en wortels groter of fijner maken. Ik hou zelf van alles fijn te hakken.

De over voorverwarmen op 180graden. De vorm insmeren met boter en met bloem bestuiven.
Klop de eieren met de suiker tot een romige massa en roer er de olie doorheen.
Zeef de bloem met zout, kaneel, en bakpoeder er boven en mix dit met de eier-boter massa. Voeg daarna de (fijn geraspte) wortelen en (fijn gehakte) walnoten toe en meng alles nog even goed met de mixer.

Giet of spatel de massa in de taartvorm en bak ong. 1 uur, tot een houten prikker er weer schoon uitkomt. De taart zal goed rijzen.
Als de taart klaar is, laten afkoelen, eerst in de vorm, later op een bord of schaal.

Geen opmerkingen: