Worteltaart
Ingrediënten
4 eieren
300gr (tarwe)bloem
250gr bruine basterdsuiker
185ml zonnebloemolie
400gr wortelen (ik weeg ze na t schrapen/ schillen)
55 gr gepelde walnoten
3 theelepels (1 zakje)bakpoeder
2 theelepels kaneelpoeder
1/2 theelepel zout
Bereidingswijze:
Schil/schraap en rasp de worteltjes, pel en hak de walnoten en klop de eieren los.
Afhankelijk of je van grof of fijn houd kun je de walnoten en wortels groter of fijner maken. Ik hou zelf van alles fijn te hakken.
De over voorverwarmen op 180graden. De vorm insmeren met boter en met bloem bestuiven.
Klop de eieren met de suiker tot een romige massa en roer er de olie doorheen.
Zeef de bloem met zout, kaneel, en bakpoeder er boven en mix dit met de eier-boter massa. Voeg daarna de (fijn geraspte) wortelen en (fijn gehakte) walnoten toe en meng alles nog even goed met de mixer.
Giet of spatel de massa in de taartvorm en bak ong. 1 uur, tot een houten prikker er weer schoon uitkomt. De taart zal goed rijzen.
Als de taart klaar is, laten afkoelen, eerst in de vorm, later op een bord of schaal.
Verjaardagstaart 2de verjaardag Cedric
Het ronde taartje was biscuit gevuld met twee lagen banketbakkersroom. De rechthoekige taart was biscuit gevuld met een laag frambozenconfituur en witte chocolademousse.